Mobilități în cadrul proiectului Erasmus +  SMILE

Mobilități în cadrul proiectului Erasmus + SMILE

În perioada 5˗7 aprilie a.c,. s˗a desfășurat, la Istanbul ˗ Turcia, prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Stop Bullying and Let the World Smile!” ˗ SMILE, care își propune să promoveze prevenirea și combaterea bullyingului, incluziunea socială, promovarea egalității și a non˗discriminării, sănătatea și bunăstarea fizică, mentală și emoțională a elevilor și a cadrelor didactice. Școala „Beşiktaş Ismail Tarman Imam Hatip Ortaokulu” a fost gazda acestui eveniment, la care ne˗au reprezentat prof. Daniel Andrei și prof. Adrian Bârlă.

Pe parcursul celor trei zile, s˗au desfășurat workshopuri în care fiecare instituție parteneră din proiect a prezentat specificul școlii, respectiv, al organizației, precum și strategia de prevenire și combatere a bullyingului. Dincolo de constatarea similitudinilor cu care se confruntă fiecare comunitate școlară, s˗a conturat ideea că metodele interactive, abordarea interdisciplinară și practicile pedagogice pot diminua substanțial acest fenomen. Activitățile organizate de școala gazdă și schimburile de bune practici au ilustrat faptul că activitățile nonformale (teatru, muzică, sport, ateliere de învățare în aer liber, jocuri), precum și implicarea părinților în astfel de activități reprezintă două practici care contribuie semnificativ la educația copiilor și la crearea unui mediu sigur și armonios.

Proiectul este coordonat de Istituto Comprensivo Statale „Omodeo Beethoven” – Scisciano (Italia) și are ca parteneri următoarele organizații/ școli: PLAYING ˗ Xalandri, Grecia; Beşiktaş Ismail Tarman Imam Hatip Ortaokulu ˗ Istanbul, Turcia; 100. Yil Ataturk Ortaokulu – Aydin, Turcia și Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța ˗ România.

vezi comunicat de presă și imagini