Școala Gimnazială nr. 7 ”Remus Opreanu” Constanța

prg2013-2014


♦ Proiectul european “Colours of Europe“ [click]

[unitegallery gallery3]

 ♦ Proiectului naţional „Să învăţăm să ne jucăm”

Parteneriatul în cadrul Proiectului naţional „Să învăţăm să ne jucăm” a continuat şi în acest an şcolar, în primul semestru fiind implicate toate clasele din ciclul primar, la care voluntarii şcolii au desfăşurat 24 de ore de joacă, care au devenit şi mai atractive prin crearea unor costume şi scenarii de poveşti.

Şcoala a găzduit în 19, 20 şi 21 octombrie 2013 un nou curs de formare animatori socio-culturali, la care au participat încă 5 elevi ai şcolii, care s-au alăturat echipei noastre de voluntari.

Pe 31 octombrie 2013, 19 voluntari au participat la activitatea „Haloween Party”, organizată de Direcţia pentru Sport şi Tineret Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret – filiala Constanţa.

În data de 7 decembrie, în cadrul Galei Voluntarului din cadrul proiectului naţional „Să învăţăm să ne jucăm” şcoala a primit trei trofee:

  • „Voluntarul şcolii” – Isleam Deria,
  • „Voluntarul anului la nivel judeţean” – Mandache Paulina
  • „Cea mai vizibilă şcoală în proiect”.

La Balul AGLT „Poveste de Crăciun”, organizat pe 20 decembrie 2013, echipa şcolii a participat la Duelul şcolilor şi liceelor, câştigând premiul I prin momentul artistic – „Once upon a december”, susţinut de 18 voluntari şi de invitaţii speciali, interpreta de muzică uşoară Bianca Niţă şi un cuplu de dans sportiv.

♦ Proiectul judeţean umanitar „Suflet pentru suflet”

Şcoala s-a alăturat proiectului umanitar „Suflet pentru suflet”, în urma încheierii, în luna noiembrie, a unui protocol de colaborare cu Colegiul Naţional „Constantin Brătescu” Constanţa, în cadrul căruia am organizat, pe 2 decembrie 2013, un atelier de creaţie pentru copii şi voluntari. Cele mai reuşite felicitări şi obiecte de Crăciun au fost donate Târgului caritabil, realizat în Centrul Comercial Maritimo Constanţa. De asemenea, elevii şcolii au dăruit portocale, dulciuri şi jucării Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Copii.

Parteneriate