Școala Gimnazială nr. 7 ”Remus Opreanu” Constanța

cp2017-2018

♦  „S-aprindem împreună o făclie de Paşte”. În cadrul Proiectului umanitar „Viaţa are prioritate”, din luna martie 2018, elevii de la Şcoala Gimnazială nr 7 „Remus Opreanu” Constanţa s-au implicat direct în desfăşurarea acţiunii umanitare „S-aprindem împreună o făclie de Paşte”, acţiune de strângere de fonduri pentru bătrânii din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă, D.G.A.S.P.C. Constanţa.

Acţiunea a constat în colectarea de fonduri materiale realizate în regim de voluntariat şi sub aspect de donaţie, pentru achiziţionarea unor produse alimentare şi de igienă personală.

Toate acestea au fost dăruite bătrânilor din centrul de îngrijire vineri, 30 martie 2018. La activitate, alături de şcoala noastră, au participat şi „Matacabras Ride Club”

Acţiunea umanitară a avut ca obiectiv primordial implicarea elevilor în acţiuni caritabile, dar şi sensibilizarea lor.

<comunicat de presă>


♦  Concursul Play Energy 2017. În cadrul concursului Play Energy 2017, organizat de către compania Enel, proiectul elevului Velulan Altan, coordonat de prof. Mădălina Jiji, de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanţa, a obținut premiul I la categoria gimnaziu, faza regională, constând într-un videoproiector BENQ MS506.

<comunicat de presă>


 ♦  Ziua Școlii și Ziua Porților Deschise. Şcoala Gimnazială nr 7 „Remus Opreanu” Constanţa îşi deschide porţile pentru preşcolari, joi, 23.11.2017, începând cu ora 9:00. De asemenea, vineri, 24 noiembrie, începând cu ora 11:00, clasele gimnaziale vor organiza o serie de manifestări cultural artistice şi competiţii sportive dedicate zilei şcolii.

Vă aşteptăm cu drag! 

<comunicat de presă>

 


♦  Alimentație sănătoasă. Vineri, 17.11.2017, elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanţa au participat alături de Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici din Constanţa (ASMTMC), la o campanie informativă, cu scopul de a-i încuraja să mănânce sănătos.

<comunicat de presă>

[unitegallery cpresa17_11_2017 catid=17]


 ♦ Luna curățeniei. Luna octombrie a fost desemnată ”Luna curățeniei”. În cadrul acestui proiect, elevii ciclului primar ai Școlii Gimnaziale nr.7 ”Remus Opreanu” Constanța și-au propus activitatea ”Cea mai curată clasă, cea mai curată curte!”, desfășurată cu succes în data de 20 octombrie 2017.
Pe lângă faptul că cei mici și-au dezvoltat atitudini, comportamente favorabile ameliorării relațiilor dintre om și mediu, au contribuit efectiv la igienizarea spațiilor școlare! 
[unitegallery cpresa20oct2017 catid=16]

Un interesant exemplu de aplicare a cunoștințelor de matematică, pentru elevii de clasa a VIII-a ai Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu” Constanţa, a fost reconstituirea experimentului lui Erathostene”părintele Geografiei”. 

Şcoala noastră a participat joi, 22.09.2017 la acest experiment, având ca partener Şcoala Compass Internaţional School din Doha, Qatar.

Comunicat de presa  <>  Harta

[unitegallery cpresa1_2017_2018]